ertekesitesitrening fejlec

Munkácsy Mihály technikája

Mi a közös Munkácsy képeiben és egy hollywoodi szuperprodukcióban?

Munkácsy Mihályról lehet tudni, hogyan tervezte meg a képeit.

Színészekkel, és utána lefotozta őket, és ez alapján rajzolt.

Egyszóval az idejének nagy részét a kompoziciója, vagy ahogy mi mondanánk a "forgatókönyvének" összerakásával foglalkozott, maga a festés ehhez képest már gyerekjáték volt.

Vezető művészek megegyeznek abban, hogy 90%-ban fejben kell összerakni a művet az elkészítés előtt, és az elkészítésre fordított idő csupán 10% kell, hogy legyen!

Téves a filmek jelenete, amikor az író ihlet nélkül dobálja egymás után a fehér papírokat a szemetesbe, amikre csak egy sort írt.

Munkácsy több, mint 30 olajfestényt készített a kép előtt a modelljei alapján, és több grafikát.

A wikipédia ezt írja:
Munkácsy 1880 júliusától kezdve egy esztendőn keresztül dolgozott a Krisztus Pilátus előtt című képén, a műhöz több színváltozatot és tanulmányt készített, mindegyikhez élő modelleket használt fel. Nem sikerült befejeznie a munkát 1881 tavaszára, mikor a Párizsi Szalon megnyílt, mivel családi tragédiák nehezítették életét. Újszülött gyermeke meghalt, palotája pedig kigyulladt. Sedelmeyer (a menedzsere) saját palotájában állította ki a művet, melynek hatalmas sikere volt.

Sedelmeyer volt a szervezője a Krisztus Pilátus előtt utaztatásának, Londonban, Manchesterben és Liverpoolban is bemutatták a festményt. A kép bécsi kiállítása alkalmából kapta meg Munkácsy I. Ferenc Józseftől a Szent István-rend kiskeresztjét. Február és március hónapban Budapesten volt kiállítva a mű, itt 80 ezer ember látta a régi Műcsarnok épületében. Munkácsyt először Budapest, majd szülőváros Munkács választotta meg díszpolgárává. A Hungária kávéház dísztermében megrendezett vacsorán úgy ünnepelték őt, mint Liszt Ferenccel egyenrangú művészt. A lelkes fogadtatásért cserébe Munkácsy évi 6000 frankos díjat alapított, mely fiatal művészek számára pályázat útján volt elnyerhető.

Egyszóval megcsinálta a mű előtt a házi feladatát!

Ezt mint író ismerem. Átlagosan a jó írók 60 szó per perc gépelési ütemmel írnak. De még az amatőrök is le tudnak írni 5000 szót egy nap alatt. Ami egy 100.000 szavas regényre 20 nap-ot ad.

Most már csak azt nem értem, hogy cégek hogyan merik kiküldeni az értékesítőket ügyfelekhez mindenféle forgatókönyv nélkül. Nem értik, hogy az előkészületek és a tréningek = foragtókönyv egyenesen arányos a bevétellel!

Első ötletek:

mihály munkácsy tanulmány a krisztus pilátus előtt című képhez

9fa339f5dfba6fdf3bf465c48ead50fd

6ab3bf6e8ce7abe60c6814d55ea2ae87

Munkácsy kompoziciójának fotója színészekkel és kosztümmel (szuperprodukciós jelmezben):

foto

Grafikák:

11rajz

munkacsy mihaly vazlat a krisztus pilatus elott cimu kephez 28 237

Tanulmányok olajjal:

tanulm1

A kész kép:

Munkacsy Christ in front of Pilate

A képről tudni kell, hogy a fő bevétele a képnek az Európai és Amerikai kiállításokból beszedett látogató jegyekből született. Ez milliós nagysengredet jelent. És a kép elkészítését, forgalmazását. és az értékesítését egy producer felügyelte.

Erről ezt írják:

Munkácsy első Krisztus-képének, a Krisztus Pilátus előttnek a története - utólag visszatekintve rá - kísértetiesen hasonlít egy modern filmprodukció elkészítésére és forgalmazására.

Az ötlet Sedelmeyertől származott, aki Munkácsyról szóló emlékirataiban a következő módon számolt be a mű születéséről: "1880 tavaszának egyik estéjén együtt ültem vele és egyalkalmas témát beszéltünk meg. Különböző javaslatokat tettünk egymásnak, amelyeket azután elvetettünk. Többek között a Faust egyik jelenetét is, mint túlságosan irodalmi tárgyút és Miltonhoz nagyon hasonlót, föladtuk. Ez a téma: egy, a világtörténelemből vett erősen drámai cselekmény, mint például az orleans-i szűz elégetése, vagy angliai I. Károly kivégeztetése, egyszóval: egy nagy hős, egy vértanú halála.

Ekkor hirtelen eszembe ötlött: Miért ne válasszuk minden idők legnagyobb vértanúját, Krisztust, az Istenembert, aki az egész emberiségért halt meg? Egy jelenetet szenvedésének történetéből!

Munkácsy meghökkent: Igen, de hiszen ez egy szentkép lenne, amit már ezerszer megfestettek! Hogyan lehetne a tárgyból valami újat alkotni?"

A Sedelmeyerrel való beszélgetések során aztán mégis tisztázódott az új Krisztus-interpretáció lehetősége.

Munkácsy előkészületeket tett egy huszonöt négyzetméteres vászon megfestésére.

Modelleket, kosztümöket, díszleteket szerzett be, és vázlatokat, tanulmányokat készített,amelyeknek száma meghaladja a harmincat.

1881-ben elkészült a nagy kompozíció.

Az előző esztendőkből a Milton (Munkácsy azon képe, amivel befutott) révén Munkácsy már jól ismerte a forgalmazás új fajta lehetőségeit. A Krisztus Pilátus előttöt is bemutatták Európa csaknem valamennyi nagyvárosában - így Budapesten is -, rendszerint az e célra bérelt külön termekben, és természetesen belépődíj fizetése mellett.

Az eladást Sedelmeyer ismét az amerikai közönség körében bonyolította le, ez alkalommal Wanemaker, egy philadelphiai milliomos volt a vevő. A Krisztus Pilátus előtt így Európa után meghódította Amerikát is, áthajózták az óceánon, s végül a philadelphiai Wanemaker-nagyáruház kápolnájában nyert elhelyezést.

Forrás: http://mek.niif.hu/01300/01358/html/szuletes.htm#5

Munkácsy Élete: http://hu.wikipedia.org/wiki/Munk%C3%A1csy_Mih%C3%A1ly

Forgatókönyv az értékesítéshez minden hónapban ingyen:

díjmentes tréning

Kasza Tamas

+36 20 911 8752

KASZA TAMÁS, lezárási specialista

1994-től foglalkozik kkv felső vezetők tanácsadásával.

Több kkv-nál segített kiépíteni a marketinget és az értékesítési struktúrát.

Tanult Németországban, Amerikában, a Bahamákon, Dél-Afrikában, Angliában.

Sikerült olyan dolgokra rájönnie a lezárással kapcsolatban, amivel világfelfedezést tett, 2007-ben végre hajlandó volt kiállni a nyilvánosság elé. Az éves hallgatói létszáma 500-ról 3500-ra emelkedett.

Ennek köszönhetően több médiában szerepelt, az Üzlet és Siker c. újság vezércikkben írt róla, illetve Nacsa Olivér elnevezte LeRázási Specialistának.

Nemzetköz tréner lett, öt országban működik franchise-a. Ulan Ude-től Los Angelesig ad elő.

A Karibi térség Game Changer konferencia vendég előadója.

Sok vállalat vezetője köszönheti neki bevételei drasztikus emelkedését.

Vélemények

Kasza Tamás tartott cégemnél értékesítési tréninget. Gyakorlatias előadásmódjával és egyedi megközelítéseivel pozitív eredmények születtek utána.

Meszlényi György, tulajdonos

www.meszlenyiauto.hu


Egyik évben az általa tartott értékesítési tréning után a csapat 6 hét alatt behozta a teljes előző évi rendelésállomány 120%-át.

Gärtner Péter, befektető


Tamás tartott nálunk egy 2 napos értékesítési tréninget, ami a lezárásra volt kihegyezve.

A tréning közben felugrottam a székről, és azt kérdeztem a kollégáktól:

Hallottátok, mit mondott?

Azóta nem esik nehezünkre nagy projektek elnyerése, ami eddig az építőipar területén különösen nehéz volt.

Kajtár István, ügyvezető igazgató

Hauraton Kft.

www.hauraton.hu

konyv a sikeres ertekesito

Töltsd le A sikeres értékesítő! c. könyvem az e-mail címedért cserébe.

Kattints a képre, vagy az alábbi gombra:

 Letöltés

Andrej Szizov és Jim Mathers: Az értékesítés mestere

Töltsd le Andrej Szizov és Jim Mathers: Az értékesítés mestere c. könyvét az email címedért cserébe!

Kattints a képre, vagy az alábbi gombra:

 Letöltés