ertekesitesitrening fejlec

pgy email 01

Van egy érdekes tapasztalatom.

Szinte minden ügyfelemtől hallottam már azt, hogy "De kár, hogy nem rúgtam ki azt az embert már sokkal korábban." Azt is elárulom Neked, hogy azt még soha egyiktől sem hallottam, hogy "De kár, hogy kirúgtam azt az embert. Nagyon sajnálom."

Én mindig azt a húsvéti locsoló verset javaslom az ügyfeleimnek, hogy "Egy tök, két tök, öt tök, nem tökölök, öntök!" Ha eszedbe jutott, hogy ki kell tenni, a legokosabb, ha kiteszed. Csak hát az kemény és kellemetlen. Konfrontálódni kell, az meg kinek hiányzik?

Olyan ez, mint a sebtapasz lerántása egy szőrös felületről. Ha adtál már vért, és szőrösebb fajta férfi vagy, akkor tudod, hogy miről beszélek. Két útja van a dolognak. Az egyik, hogy lassan, óvatosan, milliméterről-milliméterre húzod le. Nem jó, mert sokáig tart a fájdalom. A legjobb egy gyors, határozott mozdulattal lerántani. Fáj persze, de hamar túl vagy rajta.

Amikor először eszedbe jut egy munkatársaddal kapcsolatban, hogy ki kellene tenni a cégből, mert nem szívesen dolgozol vele együtt, legjobb, ha azonnal cselekszel. Ha akkor kiteszed, kemény, de csak rövid ideig. Ha húzod hetekig, hónapokig, a tapasztalataim azt mutatják, hogy nem ritkán évekig, akkor sokáig kellemetlen és kemény.

Higgy a megérzéseidnek! Minél jobb állapotban vagy, annál jobbak. Általában az első gondolat a jó és a helyes. Csak utána jönnek az egyéb, mindenféle, zűrzavaros gondolatok:

  • Mi lesz akkor szegénnyel?
  • A feleségének sincs munkája.
  • Kisgyerekei vannak.
  • Nyugdíj előtt áll, nem tud máshol elhelyezkedni.
  • Nagy a munkanélküliség.
  • Olyan régóta dolgozik már nálunk.

Ne gondolkodj ezeken! Ha ő nem gondol a gyerekeire és a munkanélküliségre, amikor trehány munkát végez, akkor Te miért tennéd? A legnagyobb probléma azzal, hogy nem teszed ki elsőre az embert a cégből, hogy utána már nincs hozzá jogalapod. Ha a múltkor elnézted neki, akkor most milyen jogon keménykedsz érte?

Sokszor pedig az a baj, hogy az illetőn túlnőtt a céged. Nagyobbak, profibbak, gyorsabbak, magasabb technológiájúak lettetek. Az illető eddig jó volt, de most, hogy a piac, a körülmények, a konkurencia, a technológiai-, elektronikai- és számítástechnikai fejlődés sokkal magasabbra tette a lécet, nem bírja a nagyobb fordulatszámot. Túl nagy neki a kabát.

Ha ez egy hűséges, lojális, jól termelő embered volt, keress neki más posztot cégen belül. Ha ez nem megy, segíts neki máshol elhelyezkedni, vagy legalább egy nagyon jó ajánlólevelet adjál neki! Hidd el hálás lesz, hiszen ő sem boldog már a túl magas követelmények miatt, amelyektől állandóan kudarcos, mert nem bír nekik megfelelni.

Szóval ne sokat tökölj, csak mondogasd Magadban a locsolóverset, és lépj!

Az Erő legyen Veled:

alairas
Piroska Gyula

Ha turbó erőre van szűkséged:

nemszamit.hu

Kasza Tamas

+36 20 911 8752

KASZA TAMÁS, lezárási specialista

1994-től foglalkozik kkv felső vezetők tanácsadásával.

Több kkv-nál segített kiépíteni a marketinget és az értékesítési struktúrát.

Tanult Németországban, Amerikában, a Bahamákon, Dél-Afrikában, Angliában.

Sikerült olyan dolgokra rájönnie a lezárással kapcsolatban, amivel világfelfedezést tett, 2007-ben végre hajlandó volt kiállni a nyilvánosság elé. Az éves hallgatói létszáma 500-ról 3500-ra emelkedett.

Ennek köszönhetően több médiában szerepelt, az Üzlet és Siker c. újság vezércikkben írt róla, illetve Nacsa Olivér elnevezte LeRázási Specialistának.

Nemzetköz tréner lett, öt országban működik franchise-a. Ulan Ude-től Los Angelesig ad elő.

A Karibi térség Game Changer konferencia vendég előadója.

Sok vállalat vezetője köszönheti neki bevételei drasztikus emelkedését.

Vélemények

Kasza Tamás tartott cégemnél értékesítési tréninget. Gyakorlatias előadásmódjával és egyedi megközelítéseivel pozitív eredmények születtek utána.

Meszlényi György, tulajdonos

www.meszlenyiauto.hu


Egyik évben az általa tartott értékesítési tréning után a csapat 6 hét alatt behozta a teljes előző évi rendelésállomány 120%-át.

Gärtner Péter, befektető


Tamás tartott nálunk egy 2 napos értékesítési tréninget, ami a lezárásra volt kihegyezve.

A tréning közben felugrottam a székről, és azt kérdeztem a kollégáktól:

Hallottátok, mit mondott?

Azóta nem esik nehezünkre nagy projektek elnyerése, ami eddig az építőipar területén különösen nehéz volt.

Kajtár István, ügyvezető igazgató

Hauraton Kft.

www.hauraton.hu

konyv a sikeres ertekesito

Töltsd le A sikeres értékesítő! c. könyvem az e-mail címedért cserébe.

Kattints a képre, vagy az alábbi gombra:

 Letöltés

Andrej Szizov és Jim Mathers: Az értékesítés mestere

Töltsd le Andrej Szizov és Jim Mathers: Az értékesítés mestere c. könyvét az email címedért cserébe!

Kattints a képre, vagy az alábbi gombra:

 Letöltés